سرماخوردگی یک عفونت ویروسی بینی و گلو (دستگاه تنفسی فوقانی) است که معمولاً بی ضرر است ، گرچه ممکن است چنین احساسی نداشته باشد. بسیاری از انواع ویروس ها می توانند باعث سرماخوردگی شوند. هر فرد سالمی ممکن است هر سال دو یا سه بار سرما بخورد اما نوزادان و کودکان ممکن است حتی بیشتر دچار سرماخوردگی شوند.
بیشتر افراد در طی یک هفته یا 10 روز پس از سرماخوردگی بهبود می یابند. این علائم ممکن است در افرادی که سیگار می کشند طولانی تر باشد. به طور کلی ، برای سرماخوردگی نیازی به مراقبت پزشکی ندارید. با این حال ، اگر علائم بهبود نیافت یا بدتر شد ، به پزشک مراجعه کنید. یکی از بهترین درمان های سرماخوردگی استفاده از قرص پانادول Panadol Cold+Flu می باشد.
علائم سرماخوردگی
علائم سرماخوردگی معمولا یک تا سه روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ایجاد کننده سرماخوردگی ظاهر می شود. علائم و نشانه ها ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
- گلو درد
- سرفه کردن
- درد بدن یا سردرد خفیف
- عطسه کردن
- تب درجه پایین
به طور کلی این بیماری باعث احساس ناخوشی می شود. پس از گذشت چند ساعت ممکن است ترشحات از بینی شما به طور واضح شروع شده و سپس در طی روند سرماخوردگی غلیظ و زرد یا سبز رنگ شود و این معمولا به معنای ابتلا به عفونت باکتریایی نیست.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم
به طور کلی برای درمان سرماخوردگی نیازی به مراقبت پزشکی ندارید. با این حال ، اگر دارای علائم زیر هستید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
علائمی که بدتر می شوند یا نمی توانند بهبود یابند.
تب بیش از 101.3 F (38.5 درجه سانتیگراد) که بیش از سه روز طول می کشد.
برگشتن تب پس از یک دوره عاری از تب
تنگی نفس
خس خس
گلودرد شدید ، سردرد یا درد سینوس
در کودکان نیز در صورت ظهور علائم نیز فوراً به پزشم مراجعه کنید.
- تب 100.4 F (38 درجه سانتیگراد) در نوزادان تازه متولد شده تا 12 هفته
- افزایش تب یا تب بیش از دو روز در کودک در هر سنی
- علائم شدید ، مانند سردرد ، گلو درد یا سرفه
- مشکل در تنفس یا خس خس سینه
- گوش درد
- خواب آلودگی غیرمعمول
- بی اشتهایی
علل سرماخوردگی
اگرچه بسیاری از انواع ویروس ها می توانند باعث سرماخوردگی شوند ، اما ویروس های بینی شایع ترین علت هستند. ویروس سرماخوردگی از طریق دهان ، چشم یا بینی وارد بدن شما می شود. هنگامی که فردی بیمار سرفه ، عطسه یا صحبت می کند ، می تواند از طریق قطرات موجود در هوا باعث انتشار بیماری شود.
این بیماری همچنین با تماس تن به تن با کسی که سرما خورده است یا با به اشتراک گذاشتن اشیای آلوده مانند ظروف غذا خوردن ، حوله ها ، اسباب بازی ها یا تلفن ها گسترش می یابد حتی اگر پس از آن چشم ، بینی یا دهان خود را لمس کنید ، احتمالاً سرما می خورید.
قرص سرماخوردگی و آنفولانزا پانادول Panadol Cold+Flu
این کپلت ها برای تسكین موقتی علائم سرماخوردگی و آنفولانزا از جمله سردرد ، آبریزش بینی یا انسداد بینی ، گلودرد ، سرفه خشك ، درد بدن و تب استفاده شده و آن را کاهش می دهد. این قرص حاوی مواد فعال پاراستامول ، هیدروبروماید دکسترومتورفان و هیدروکلراید فنیل افرین هستند.
پاراستامول برای جلوگیری از انتقال پیام های درد به مغز بوده و همچنین در کاهش تب در مغز موثر عمل می کند. دکسترومتورفان هیدروبروماید یک داروی سرکوب کننده سرفه است که برای سرکوب سرفه خشک استفاده می شود. و در انتها فنیل افرین HCl برای کاهش گرفتگی بینی عمل می کند.
مقدار مصرف
در بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال باید هر 4-6 ساعت یک کپلت در صورت لزوم استفاده شود و
حداکثر مقدار مصرف 4 کپلت در 24 ساعت می باشد. حداقل فاصله در هر بار مصرف 4 ساعت است. هرگز از دوز یا دفعات مصرف دوز تجاوز نکنید.
همچنین این قرص نباید با سایر محصولات حاوی پاراستامول ، مواد ضد احتقان یا آنتی هیستامین ، از جمله سرفه و سرماخوردگی ، استفاده شود.
اگر علائم بیش از 7 روز ادامه داشت ، فقط تحت نظر پزشک استفاده کنید. برای به اثربخشی بیشتر باید کمترین دوز لازم استفاده شود.
هشدارها
از آنجا که این قرص حاوی پاراستامول است نباید با سایر محصولات حاوی پاراستامول ، ضد احتقان ، آنتی هیستامین یا داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده شود. مصرف همزمان با سایر محصولات حاوی پاراستامول ممکن است باعث نارسایی کبد شود که می تواند منجر به پیوند کبد یا مرگ شود.
در بیماران با اختلال کلیوی خفیف تا متوسط و در افرادی که اختلال کبدی دارند باید با احتیاط مصرف شود زیرا بیماری زمینه ای کبد خطر آسیب کبدی مرتبط با پاراستامول را افزایش می دهد.
در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی ، آریتمی ، فشار خون بالا ، پرکاری تیروئید ، بزرگ شدن پروستات ، دیابت ، گلوکوم ، فئوکروموسیتوما ، صرع ، برونشیت ، برونشکتازی و آسم برونش باید احتیاط کرد.
باید در بیماران با حالات تخلیه شده گلوتاتیون مانند سپسیس احتیاط شود ، استفاده از پاراستامول ممکن است خطر اسیدوز متابولیک را افزایش دهد.
گزارش هایی از کولیت ایسکمیک با سودوافدرین گزارش شده است. در صورت بروز درد ناگهانی شکم ، خونریزی مقعدی یا سایر علائم کولیت ایسکمیک ، سودو افدرین باید فورا قطع شود و به دنبال توصیه های پزشکی باشید.
موارد نادری از انسفالوپاتی برگشت پذیر خلفی (PRES) / سندرم انقباض عروق مغزی برگشت پذیر (RCVS) با داروهای سمپاتومیمتیک ، از جمله سودوافدرین گزارش شده است. علائم گزارش شده شامل شروع ناگهانی سردرد شدید ، حالت تهوع ، استفراغ و اختلالات بینایی بود. بیشتر موارد در طی چند روز پس از درمان مناسب بهبود یافته یا برطرف می شوند. در صورت بروز علائم / علائم PRES / RCVS ، پسوردوافدرین باید سریعاً قطع شود و به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
خاصیت آنتی کولینرژیک کلروفنامین ممکن است در بعضی از بیماران باعث خواب آلودگی ، سرگیجه ، تاری دید و اختلال روانی - حرکتی شود که به طور جدی توانایی رانندگی و استفاده از ماشین آلات را تحت تأثیر قرار دهد.
کلرفنامین ممکن است اثرات الکل را افزایش دهد و بنابراین باید از مصرف همزمان آن خودداری شود.
مصرف همزمان با داروهای آرام بخش مانند داروهای ضد اضطراب و خواب آور ممکن است باعث افزایش اثرات آرام بخشی شود ، بنابراین قبل از مصرف کلرفنامین همزمان با این داروها باید به دنبال توصیه های پزشکی باشید.
با احتیاط در بیمارانی که بتا بلاکر یا سایر داروهای ضد فشار خون مصرف می کنند استفاده شود. کودکان و افراد مسن به احتمال زیاد اثرات آنتی کولینرژیک عصبی و تحریک متناقض (به عنوان مثال افزایش انرژی ، بی قراری ، عصبی بودن) را تجربه می کنند. در صورت ادامه علائم ، باید به دنبال توصیه های پزشکی باشید. از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید.
|